Les residències d’estudiants com a millor alternativa per a l’estudiant

Si els nostres fills encaren aquella edat de marxar a estudiar a fora o bé si som directament estudiants que estem buscant informació sobre tot el que té relació amb la universitat on anirem a estudiar la carrera que hàgim escollit de ben segur que un del tema que mes ens preocupa és el de l»allotjament, a on viuran els nostres fills / filles o a on viurem mentre estem estudiant lluny de casa.

Residèncias estudiants

Les opcions que es presenten són moltes i diverses, però sense cap mena de dubte si una d»aquestes guanya (i amb diferència) com a millor opció, aquesta és l»opció de les residències estudiants. A continuació veiem els motius d»aquesta afirmació i també alguns dels principals atributs de les opcions diferents a les residències d»estudiants.

Començant per al final, veient quines són les principals competidores de les residències d»estudiants veiem que principalment ens trobem amb quatre grans opcions: anar a una altra casa familiar o d»amics propera a la universitat, llogar o compartir un pis, o bé anar a un hotel.

La darrera opció resulta descartable, ja que tant el cost com la mateixa estructura de l»opció no convida a ser escollida. Ni un hotel és el lloc més adequat per a un estudiant per una estada a llarg termini, ni el cost de tan llargues estades és habitualment assumible.

Llogar o compartir un pis sí que té moltes avantatges com són la llibertat individual, un cost relativament menor a altres opcions i altres, però a vegades no és l»entorn ideal per a què l»estudiant es pugui centrar en els estudis i tampoc té el nivell de serveis que té una residència d»estudiants.

Les opcions familiars o amicals serien les ideals (encara que limiten l»emancipació de la persona estudiant com, per contra, si permeten altres opcions) però molts cops no són possibles perquè senzillament no es tenen, sinó resulta evident que aquesta seria, generalment, l»opció escollida per economia, etc. Així doncs veiem que en les residències d»estudiants trobem un compendi com a cap dels altres llocs de nivell de llibertat individual, serveis, entorn pensat per a l»estudiant i un cost accessible.

Deja una respuesta